Keskeytin torstai-illan Tosca-oopperan katsomisen hetkeksi ja jäin seuraamaan YLE:n A-talk -lähetystä, jossa meidän oikeisto-oppositiomme esitti varsinaisen riman-alituksen (jälleen). Persujen Tavio nollasi siinä suomalaisen asiantuntijajoukon THL:n etunenässä. Presidentti Niinistön "lanseeraama" nyrkki olisi hänen mukaansa ilmeisesti tullut koota Kauko-idän asiantuntijoista hongkongista, singaporesta jne! Nyrkin johtohahmoksi olisi kai ollut haluna saada itse presidentti.

Siis - hallitus ei oo mittää – eli persujen kuningas-ajatuksena näyttää olevan istuttaa Suomeen tällainen orbanilainen malli Unkarista - eli toiveena presidentille valtaoikeudet. Ja entä sitten Mykkänen, hän kokoomuksen tapaan moitti hallituksen toimia, mutta lisäksi hän syytti hallitusta viivyttelystä epidemian alussa. Hänen mukaansa hallitus halusi tällä viivyttelyllä luoda ns. laumasuojan Suomeen. Onneksi sentään demarien edustaja Salonen topakasti tyrmäsi Tavion ajatuksia, mutta vihreiden Emma Karin esiintyminen oli mielestäni lähetyksessa surkea. Tuli ikävä Anna Kontulaa ja Li Anderssonia, joiden argumentaatio tämäntyyppisessä keskustelussa olisi ollut rautainen.

Jääkin miettimään edellisen hallituksen persulähtöisiä ministereitä Lindström ja varsinkin tämä surkein ministeri, minkä omasta muististani löydän eli Pirkko Mattila, joka oli täysin ulkona oman ministerialueensa asioista. Nyt kun kuuntelee näitä persujen johtavia ja eniten esillä olevia kansanedustajia, niin sääli tulisi Suomen kansaa, mikäli he olisivat nyt hallituksessa johtamassa politiikkaa. Ja kokoomus yrittää epätoivoisesti löytää lisää kannatusta vähän kuin häveten peesailemalla persujen politiikkaa.

- Niin se Tosca päättyi niin kuin oopperat yleensä päättyvät, sankariparin kuolemaan – upea esitys.Onneksi se pahis Scarpia sai ansionsa mukaan.