Niinistön haatattelu näyttää synnyttäneen keskusteluryöpyn moneen ketjuun fb:ssä. Itse jäin miettimään sitä, että miksi Niinistö suostui haastatteluun: Vai oliko se oma aloite? Joka tapauksessa hän varmaan tiesi, että se aiheuttaa tämän monipolvisen keskusteluryöpyn, joka tässäkin keskustelussa on menossa .

Oliko haastattelu hallituksen toimien tukemisen näkökulmasta oikea ratkaisu. Vai oliko pontimena oman aseman nostaminen. Joka tapauksessa hänen olisi tullut tietää, että tämänlainen esiintulo antaa ymmärtää, että presidentillä on jotain sellaista annettavaa, jota hallituksella ei ole. Eli tavallaan haastattelun yksi seuraus oli, että hallituksen toimia ja asemaa nyt entistä enemmän kyseenalaistetaan koronan hoidossa.

Myös Pohjalainen jatkoi hallituksen moukarointia, käyttäen lainausta Kalle Isokallion blogista. Tässä Isokallio nimeää hallituksen teletappihallitukseksi, joka kerran viikossa kerääntyy tv-kameroiden eteen kertomaan kenelle teletapit ovat tällä kertaa päättäneet jakaa vastikkeetonta rahaa - että sellainen vertaus tällä kertaa, ei sentään tytötelty. Vaikka nythän nämä Isokallionkin rahamaailmasta tutut piirit nimenomaan haluavat, että valtio vastaa yritysten hätään. Kriisin jälkeen sitten on eri aika, eikä kuulune yritysmaailman mielenkiintoon palkita yhteiskuntaa hyvästä työstä esimerkiksi parantamalla veronmaksuhaluja. Itsekäs meno on jälleen vuoden päästä menossa. Siinä ei ennustajia tarvita.

Mielenkiintoista on joka tapauksessa se, miten keskusta tulee suhtautumaan verotukseen jatkossa. Puoluehan on ollut hyvin haluton puuttumaan yritysten verotuksen nostamiseen. Tai yleensäkin verorasituksen tasapuolistamiseen henkilö- ja yritysverotuksen suhteen. Nyt olisi aika ottaa käyttöön niitä välineitä, joilla saataisiin verojen perintä oikeudenmukasemmaksi. Yritystukien ja verohelpotusten pitäisi nyt olla tarkan tutkinnan alla.