Päivän teema on porvarihallitus vai ei. Demarit ovat nostattaneet mieliä asian puitteissa. Toisaalta - se on hyvä vaaliteema, sillä saadaan paremmin omat voimat liikkeelle. Hyvinvointivaltion näkökulmasta kysymys on pelottava. Keskusta on viime aikoina julkisuuteen tulleiden mielipiteiden perusteella siirtymässä piirun Eerosta oikealle. Tämä ei tiedä hyvää hyvinvointivaltiolle eikä hyvinvointipalveluiden säilymiselle. Kaikille tasapuolisten palveluiden saantia nakerretaan pikku hiljaa siirtämällä palveluita yksityisen sektorin haltuun. Porvarihallituksen syntyminen voisi olla ensimmäinen signaali entistä kovemman yhteiskunnan kehittymiselle.

Myöhään illalla kotiin ajaessa pyörivät vaalikuviot edelleen mielessä, samalla miettien sitä, miten tosissaan ihmiset ovat tässä karusellissa. Ulkopuolisen silmin tilanne saattaa joskus näyttää koomiseltakin.

Siinä ajaessa sattuu silmään alhaalla eteläisellä taivaalla vilkuttava tuttu kirkas tähti – Siriushan se siinä vilkuttelee. Pimeämmässä se näyttää kovin kylmältä vilkuttaessaan sinistä, joka tähtien osalta useimmiten ilmaisee kuitenkin sen, että se on todella kuuma tähti. Sen näkeminen palauttaa myös mieleen sen miten pieni ihminen todella on – se suhteuttaa päivän tapahtumat avaruuden aikatauluihin, jotka ihmisen mitassa ovat käsittämättömiä.

Voi tätä ”edistystä” – pihalla palavat katuvalot himmentävät tähtitarhojen upean loisteen.