Tänään kierrettiin Suupohjan aluetta. Mukana kierroksella oli tällä kertaa Me Naiset lehden toimittaja ja valokuvaaja, jotka tekevät pienpuolueiden vaalikiertueista jutun ennen vaaleja tulevaan lehteen. Päivä oli kylmä-aamulla -26 astetta ja asuntoautostamme kaasu loppu, mutta nopeastihan se sitten lämpenee. Päivän teemat ja ihmisten kysymykset liittyvät useimmiten toimeentulon ongelmiin sekä terveyden ja vanhustenhuollon tämänhetkiseen tilaan. Lisäksi tänään käytiin keskustelua eläkkeiden taitetun indeksin mielekkyydestä ja indeksin laskutavan eläkkeiden ostovoimaa pienentävästä vaikutuksesta. Me kiertueella olevat ehdokkaat (minä, Samppalan Esa ja Kiviluoman Jarmo) olemme sitä mieltä, että taitetun indeksin suhdeluvuksi tulisi muuttaa 50 % ja 50 % nykyisen järjestelman 80% (elinkustannusindeksin vaikutus) ja 20 % (palkkakustannusindeksin vaikutus) sijaan. Tämä muutos nostaisi työeläkkeitä huomattavasti enemmän.
Työttömien ansiopäivärahan verotus on ollut myös huolen aiheena monella, sillä työttömyyspäivärahalle joutuminen merkitsee sitä, että veroprosentti huolimatta pienemmistä tuloista nousee monesti suuremmaksi kuin ansiotulon verotus. Tämä johtuu siitä, että verotuksesta jää pois palkkatulovähennys. Tämä on asia, jonka voi korjata niin, että myös työttömyyspäivärahasta tehdään palkkatulovähennyksen suuruinen  vähennys - olkoon sen nimi vaikkapa työttömyysvähennys.
Tieliikenne vaati jälleen kaksi uhria - tällä kertaa Laihialla. Aina se pysähdyttää - ja herättää mieleen kysymyksen tien hoidosta ja sen tasosta sen jälkeen, kun tienhoitotöitä ruvettiin kilpailuttamaan. Olen edelleen sitä mieltä, että se ratkaisu oli väärä!