Vaalikiireiden ohella ehdin sattumalta seuraamaan Vasemmistoliiton Yle:n vaalitenttiä sekä eilen (torstai-iltana) keskustan vastaavaa tenttiä. Tenteistä jäi kuva, jossa toimittajat epätoivoisesti yrittivät nolata tai saattaa satimeen haastateltavia. Lisäksi kysymykset molemmissa tenteissä osoitettiin pääasiassa haastattelun miespuolisille osanottajille eli puheenjohtajille.
Vasemmistoliiton osalta kysymysten lähteenä tuntui olevan Suvi-Anne Siimeksen kirja ja parin puolueen nuoremman polven jäsenen toiminnat, jotka toimittajien kysymysten painotuksen perusteella näköjään edustavat Vasemmistoliittoa yleensäkin, koska he niin tarkkaan asiaan paneutuivat. Minusta Korhonen ja Sirnö selviytyivät tentistä huomattavasti paremmin kuin keskustan Vanhanen ja Lehtomäki. Korhonen ja Sirnö tuntuivat vapautuneilta ja pahimpiin kysymyksenasetteluihin suhtauduttiin hymyillen. Myös kuntaministeriajan toimintoihin Korhonen pystyi antamaan perusteltuja vastauksia.
Keskustan puheenjohtaja Vanhanen puolestaan vaikutti omassa haastattelussaan erittäin varautuneelta ja myös Lehtomäki oli kireä. Keskustan haastateltavien selkeä viesti oli, että nyt harrastettu hyvätuloisia suosiva politiikka on ollut oikeaa. Tuloerojen tulee talouden kasvuvaiheessa kuulemma kasvaa. Se on talouden "dynamiikkaa" !? Mitähän se Alkio sanoikaan joskus köyhän asialla olemisesta.