No niin, nyt on jo tammikuun puoliväli eli vaaleista jo kohtuullinen aika, eikä tälle sivulle ole kuluneina kuukausina oikein ehtinyt paneutua. Asiaa kyllä olisi ollut, vaikka jokapäiväiseen kommentointiin.
Joka tapauksessa työpaineet niin Valtiokonttorin leivissä kuin Linjakkaassakin jatkuvat todella tiiviisti. Linjakkaassa asiakasmäärä on kasvanut melkoisesti ja se on tuonut itsellenikin paljon lisätyötä, joka sitoo tätä muutenkin vähäistä vapaata aikaa. Kuitenkin näin iltamyöhään kymmenen jälkeen on tullut aina annettua hieman aikaa itselleenkin. Tätä kirjoittaessani kuuntelen 1500 -luvun englantilaista säveltäjää Henry Purcellia (Dido ja Aeneas). Jotenkin tuo vanha klassinen musiikki saa mielen rauhoittumaan ja väsymyskin hieman kaikkoaa.
Vaalien jälkeen syntyi se porvarillinen hallitus kuten edellisessä jutussani arvelinkin - ja verohelpotuksia alkoi tulla ja lisää on luvattu Kataisen suulla. Mitenkähän niiden palveluiden kanssa nyt käy?
Keskustan Hyssäläkin on jo myymässä osan terveyskeskusajasta yksityisille lääkäreille - vai olisiko niin, että kun ne päivällä "arvauskeskuksessa" työskentelevät lääkärit käyvät vaihtamassa työtakin ja muuttuvat samalla arvostetuiksi yksityisiksi lääkäreiksi, joiden luokse iltaisin kilvan riennetään vaivojamme valittamaan ja parantamaan. Kyllä siinä touhussa rapautettaisiin lisää nyt jo suurissa vaikeuksissa painivaa julkista terveydenhuoltoa ja varsinkin terveyskeskusten asemaa.
Stora Enso on nyt päivän sana - siellä pelastetaan, ministeri Häkämiehen sanoilla, työpaikkoja irtisanomalla n. 1000 työntekijää - omistajan on sentään saatava osinkonsa, mitä siinä yksi suomalainen maanosa tai tuhat työntekijää merkitsee.
Oi aikoja - oi tätä rahan ja ahneuden valtaa.